Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών με το XNA – Εισαγωγή

Το XNA Game Studio αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την εκμάθηση προγραμματισμού και ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών. Βασίζεται στο framework .NET το οποίο εκτελείται σε υπολογιστές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows καθώς επίσης σε Windows Mobile 7 και στο XBOX360. Η γλώσσα με την οποία προγραμματίζουμε στο XNA Game Studio είναι η C# η οποία είναι αντικειμενοστραφής και έχει ως φιλοσοφία πολλά κοινά με την γλώσσα προγραμματισμού JAVA. Για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών χρειαζόμαστε να εγκαταστήσουμε το ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον (IDE) της C# Express το οποίο διατίθεται δωρεάν από την Microsoft και στη συνέχεια το XNA Game Studio.

Το XNA Game Studio αποτελεί ένα σύνολο από βιβλιοθήκες που απλοποιούν την διαδικασία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών προσφέροντας ευκολίες στην διαχείριση γραφικών (δισδιάστατων ή τρισδιάστατων), έλεγχο πληκτρολογίου, ποντικιού ή χειριστηρίων (έως 4 παίχτες), διαχείριση ήχου και ηχητικών εφέ και διαδικτυακή σύνδεση για ομαδικά βιντεοπαιχνίδια.

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή θα ασχοληθούμε με την δημιουργία ενός σχετικά απλού παιχνιδιού το οποίο σιγά σιγά θα εξελίσσουμε και θα βελτιστοποιήσουμε.

This entry was posted in Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών. Bookmark the permalink.

Comments are closed.